Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

H3 houtskeletbouw genomineerd voor prijs ‘Duurzame onderneming 2024’

H3 houtskeletbouw Jan Hermans

H3 houtskeletbouw uit Westerlo is genomineerd voor de trofee ‘Duurzame onderneming van het jaar’, een belangrijke award van Bouwunie.

“Deze nominatie is een bevestiging van een pad dat we met H3 houtskeletbouw al meer dan 20 jaar bewandelen. Het is voor mij ook een bewijs dat bio-ecologische houtskeletbouw eindelijk erkend wordt als een duurzame manier van bouwen”, zegt Jan Hermans, zaakvoerder van H3 houtskeletbouw.

Bouwunie bekroont voor de zevende keer bijzondere ondernemers uit de bouw- en houtsector. Dit jaar gebeurt dat in vijf categorieën:

  • Belofte van het jaar (jong, startend bedrijf)
  • Werkgever van het jaar (talent-, medewerkersvriendelijk bedrijf)
  • Duurzame onderneming van het jaar (bedrijf dat duurzaam bouwt en/of verbouwt en zelf ook duurzaam te werk gaat)
  • Digitale onderneming van het jaar (bedrijf dat de digitalisering omarmt en daadwerkelijk toepast)
  • Project van het jaar (bedrijf dat een opvallende realisatie op zijn naam mag schrijven)

Met deze awards wil Bouwunie het ondernemerschap in de sector inspireren en stimuleren.

De zoektocht naar de laureaten startte enkele weken geleden. De vakjury selecteerde per categorie drie of vier genomineerden die ze ook punten gaf. Die punten tellen mee voor de helft van de totaalscore. De andere helft volgt uit de publieksstemming die start op woensdagmiddag 10 januari. Stemmen kan tot 31 januari 2024 via de website www.degoudenbaksteen.be/stemmen.  

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het gala van de Gouden Baksteen op vrijdagavond 2 februariin de Waagnatie in Antwerpen. Voor de 27e keer reikt Bouwunie dan ook de Gouden Baksteen uit aan de voor de bouwsector meest verdienstelijke politieke persoonlijkheid of organisatie van het voorbije jaar.

Over H3 houtskeletbouw

H3 houtskeletbouw specialiseert zich in energieneutrale bio-ecologische houtskeletwoningen. De natuur weerspiegelt zich in deze bouwmethode en de keuze van materialen. De creatie van een duurzame, klimaatvriendelijke en gezonde leefomgeving brengt mensen dichter bij de basis.

Het gebruikte hout in de woningprojecten (zowel skelet als gevelbekleding) komt uit verantwoord bosbeheer en zijn Europese houtsoorten. Het is een bewuste keuze van H3 houtskeletbouw om niet met subtropisch (hard)hout te werken. “We kiezen voor natuurlijke materialen zoals papiervlokken voor de buitenmuren en gras- of houtvezelplaten voor de binnenmuren.

In alles wat we doen, willen we de keten zo kort mogelijk houden. We trachten ook zoveel mogelijk circulariteit in ons bouwverhaal te integreren. Zoals de montage van gevelbekleding dat makkelijk opnieuw gedemonteerd kan worden en herbruikt” klinkt het bij zaakvoerder Jan Hermans.

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in ons DNA. Op basis van de SDG’s – de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties – integreren we duurzaamheid almaar verder in onze processen en diensten. Want duurzaam wonen begint bij duurzaam bouwen en ondernemen.” verduidelijkt Jan Hermans de aanpak van H3 houtskeletbouw.

info@H3houtskeletbouw.be

H3 houtskeletbouw Jan Hermans

Deel dit artikel